2016 Közhasznúsági Jelentés

 A Tudomány-Kaptár Alapítvány 2000 óta folyamatosan fenntartója a XVI. kerületben működő integrált, alapítványi óvodának. Az óvoda az óvodai ellátás mellett, nagy figyelmet fordít az egészséges életmódra való nevelésre, a különböző sporttevékenységekre, a művészeti oktatásra és a játékos nyelvtanulásra is. Óvodánk sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogad és támogat.

Az óvoda folyamatos nyitva tartásával nyáron is lehetőséget biztosítunk kerületi és más körzetes gyerekek napközis ellátására. Nyáron nyilvános kreatív sport és művészeti programokat szervezünk a gyerekeknek folyamatosan a XVI kerületi intézményünkben, nyáron pedig értékmegőrző gyerektáborokat szervezünk Magyarország egész területén. Pl: Balaton partján, Tisza-tó, Aggtelek és környéke.

Nagyon sok rendezvényünk nyilvános, ahol a saját közönségünkön kívül érdeklődőket is szívesen fogadunk. Évente többször nyilvános gyermeknevelési szemináriumot szervezünk a szülőknek vendégelőadókkal különböző témákban. Pl.: egészséges táplálkozás, testmozgás, oktatás, tanulási nehézségek és más gyermeknevelési területeken is, amellyel segítséget nyújtunk a szülőknek, illetve személyes tanácsadást is adunk rendszeresen minden érdeklődő szülőnek.

Több intézménnyel és alapítvánnyal működünk együtt, mint például a Hagyományok Háza, Sport-klubok, Általános Iskolák, Tánciskolák, AIESEC Magyarország szervezete.

A családok védelmében és a családok jólétének erősítéseként különböző kedvezményeket biztosítunk több gyermekes családoknak. Sok gyermek- szülő-intézmény programot szervezünk évente.

Alapítványunk évek óta folyamatosan támogat hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat üdültetéssel, programokkal, adományokkal és önkéntes segítséggel vidéki városokban, településeken.

Biztosítunk továbbá tanulási képességfejlesztő tanfolyamokat és tanácsadást, valamint konkrét fejlesztést is.