2010 Közhasznúsági Jelentés

A közhasznúsági jelentés tartalma
a) a számviteli beszámoló;
b) a költségvetési támogatás felhasználása;
c) a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás;
d) a cél szerinti juttatások kimutatása;
e) a központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalapból, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatás mértéke;
f) a közhasznú szervezet, vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások értéke, illetve összege
g) a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló
a) a beszámoló mellékelve.
b) 2010. évben költségvetési támogatás a Központi Költségvetéstől 4576098 Ft értékben.
c) a beszámoló mellékelve.
d) az Alapítvány 2010-ban cél szerinti juttatásokat nem alkalmazott.
e) a központi költségvetési szervtől támogatást, az elkülönített állami pénz-alaptól, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatást.
Az Alapítvány 0.-Ft (nulla) támogatást nyert pályázati úton.
Az Alapítvány 288.437.-Ft SZJA támogatást kapott a központi költségvetésből.
f) az Alapítvány 2010-ben vezető tisztségviselőinek, e státusz jogán nem folyósított juttatást.
g) a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló
1. A szervezet tevékenységének társadalmi hasznossága, a civil társadalomra kifejtett hatása:
2010-ban immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a Mutass Jó Példát! Balaton Maraton rendezvénysorozat, melynek részletes programja, célja és leírása a korábbi közhasznúsági jelentésekben megtalálható.
Továbbra is eredményesen működik a Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda, amely mind a Budapest, XVI. kerületi gyermekeknek, mind más kerületekből, vidékről érkező gyermekeknek nyújt óvodai szolgáltatást.
Iskolai tanulássegítő és korrepetáló szolgáltatásunk folyamatos, a gyermekek év végi tanulmányi eredményei jól tükrözik munkánk hasznosságát.
2. A szervezet 2010. évi programja:
A Mutass Jó Példát! Balaton Maraton rendezvénysorozat megrendezése.
Alapítványunk a 2010-es árvízkatasztrófa után önkéntes, több napi személyes munkával, adományokkal támogatta az árvízkárosultakat Edelényben, Felsőzsolcán és Miskolc melletti településeken.
Adománygyűjtés, amelyet anyaotthonoknak és más rászorulók gyerekeknek juttatunk el. Ezek játékok, ruhák, kisebb háztartási gépek.
Ez az akciónk az árvíz óta folyamatos. Az alapítványunk közönsége folyamatosan gyűjti a ruhákat, eszközöket és azokat eljuttatjuk a rászoruló gyerekeknek.
Minden hónapban gyermeknevelési szemináriumokat, illetve személyes tanácsadást szervezni és tartani érdeklődő szülőknek, pedagógusoknak, vendég előadókkal is, az ország több pontján is.
Az állandó óvodás programok mellett – úszás, önvédelmi edzés, balett, jazz-balett, néptánc foglalkozás, sport szakkörök – havonta kirándulást és ünnepségeket szervezünk, amelyek a következők: Farsang, Anyák napja, Gyereknap, Apukák napja, Ballagás, Évnyitó, Szüret, Mikulás, Karácsony, belső születésnapi ünnepségek, illetve Nyílt napok, ahol a külsős gyerekek térítés nélkül játszhatnak és vehetik igénybe szolgáltatásainkat.
Az óvoda folyamatos nyitva tartásával lehetőséget biztosítunk azon gyerekek számára, akik nyári vagy egyéb szünet miatt nem tudnak más intézményekben elhelyezést kapni.
3. A szervezet tevékenysége mennyiben érinti az esélyegyenlőséget, ennek bemutatása:
A Mutass Jó Példát! Balaton Maraton rendezvénysorozat minden évben roma táborokban is bemutatkozik. Ahol Szebb világ előadásokat tartunk, a tanulásról, egészséges életmódról. Sportversenyekbe, vetélkedőkbe vonjuk be a táborozó gyerekeket. Alapítványunk és az alapítvány által fenntartott óvodánk nyitott bármilyen vallású, származású gyerekek és szülők felé. Alapítványunknál jelenleg is szolgáltatunk roma származású gyerekek és más anyanyelvű gyermekeknek is. Integrációs foglalkozások az óvodai program részei.
4. A szervezet régióban betöltött szerepe:
Munkatársaink szakmai szemináriumokon és továbbképzéseken vettek részt.
Az alapítvány kísérleti jelleggel elindított 2004 szeptemberében egy új magántanulói csoportot. A csoportban egy új oktatási módszert alkalmazunk, amelyhez kiképeztünk két pedagógust. Az alapítvány által bérelt épületben történik az oktatás nagyon nagy sikerrel. A gyerekek átlag tanulmányi eredménye 4,9 és valamennyien szeretnek iskolába járni, etikusan, kedvesen és céltudatosan viselkednek.
5. Társadalomjobbító rendezvénysorozatunk eredményei:
A Mutass jó példát! Balaton Maraton 2010. rendezvénysorozat programjai, eredményei hasonlóan az előző évekhez kiemelkedőek voltak.
A rendezvény teljes költségvetését adományokból és felajánlásokból az alapítvány fizette. Minden előadás, gyermek program, játszóház, sport rendezvény, koncert, sztártalálkozó a közönség részére ingyenes volt.
Alapítványunk munkatársai és támogatói mindent megtettek, és a jövőben is szándékoznak megtenni gyermekeinkért és családjukért, hogy rajtuk keresztül is segítsünk a társadalomnak abban, hogy minél több etikus és boldog ember legyen. Az alapítvány teljes bevételét az alapító okiratban meghatározott célok teljesítésre fordította és valamennyi tevékenységét non-profit jelleggel végezte.
Budapest, 2011. május 30.