2013 Közhasznúsági Jelentés

A közhasznúsági jelentés tartalma
a) a számviteli beszámoló;
b) a költségvetési támogatás felhasználása;
c) a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás;
d) a cél szerinti juttatások kimutatása;
e) a központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalapból, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatás mértéke;
f) a közhasznú szervezet, vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások értéke, illetve összege
g) a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló.
a)A beszámoló mellékelve.

1. A szervezet tevékenységének társadalmi hasznossága, a civil társadalomra kifejtett hatása:

2013-ban Továbbra is eredményesen működik a Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda, amely mind a Budapest XVI. kerületi gyermekeknek, mind más kerületekből, vidékről érkező gyermekeknek nyújt óvodai szolgáltatást. Az óvoda évente többször szervez Nyílt napokat, ahol bárhonnan érkező gyermekeknek és szüleiknek nyújtunk ingyenes szolgáltatást ezeken a napokon. Indokolt helyzetben több napon keresztül is.

Iskolai tanulássegítő és korrepetáló szolgáltatásunk folyamatos, a gyermekek év végi tanulmányi eredményei jól tükrözik munkánk hasznosságát.

2. A szervezet 2013. évi programja

Halmozottan hátrányos gyerekek táboroztatása, teljes ellátása és megfelelő program biztosítása 2014 nyarán Budapesten.

Több alkalommal adománygyűjtés, hátrányos helyzetű gyermekek és családok támogatására Edelényben és környékén. Ezek játékok, ruhák, kisebb háztartási gépek.

Az  Új Esély Oktatási Központ

Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon támogatása bútorokkal, berendezési tárgyakkal. játékokkal.

Évente többször nyilvános gyermeknevelési szeminárium, illetve személyes tanácsadást szerveztünk.

Az állandó óvodás programok mellett – önvédelmi edzés, néptánc foglalkozás, sakk-szakkör, rajz szakkör – havonta kirándulást és ünnepségeket szervezünk, amelyek a következők: Farsang, Anyák napja, Gyereknap, Apukák napja, Ballagás, Évnyitó, Szüret, Mikulás, Karácsony, belső születésnapi ünnepségek, illetve Nyílt napok, ahol a külsős gyerekek térítés nélkül játszhatnak és vehetik igénybe szolgáltatásainkat.

Az óvoda folyamatos nyitva tartásával lehetőséget biztosítunk azon gyerekek számára, akik nyári vagy egyéb szünet miatt nem tudnak más intézményekben elhelyezést kapni.

3. A szervezet tevékenysége mennyiben érinti az esélyegyenlőséget, ennek bemutatása:

Alapítványunk és az alapítvány által fenntartott óvodánk nyitott bármilyen vallású, származású gyerekek és szülők felé. Alapítványunknál jelenleg is szolgáltatunk roma származású gyerekek és más anyanyelvű gyermekeknek is. Integrációs foglalkozások az óvodai program részei.

4. A szervezet régióban betöltött szerepe:

Tanulási problémákkal küzdő fiatalok tanácsadása, felzárkóztatása.

5. Társadalomjobbító rendezvénysorozatunk eredményei:

A Mutass jó példát! Képességtábor szervezése és megtartása az ország minden részéről érkező gyerekeknek.

A gyerekek olyan képességeket sajátítottak el, melyre a mindennapokban alapvetően nagy szükség van:Sportszerű, Érdeklődő,Figyelmes, Biztonságosan közlekedő, Nyitott, beszédes, Önálló, Rendszerető, Jó csapattag, Ápolt, Környezettudatos, Segítőkész, Szorgalmas, jókedvű, Jó tanuló, Vidám,

Az alapítvány teljes bevételét az alapító okiratban meghatározott célok teljesítésre fordította és valamennyi tevékenységét non-profit jelleggel végezte.

Budapest, 2014. május 30.