2007 Közhasznúsági Jelentés

A közhasznúsági jelentés tartalma
a) a számviteli beszámoló;
b) a költségvetési támogatás felhasználása;
c) a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás;
d) a cél szerinti juttatások kimutatása;
e) a központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalapból, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatás mértéke;
f) a közhasznú szervezet vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások értéke, illetve összege
g) a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló
a) a beszámoló mellékelve.
b) 2007. évben költségvetési támogatás nem volt.
c) a beszámoló mellékelve.
d) az Alapítvány 2007-ben cél szerinti juttatásokat nem eszközölt.
e) a központi költségvetési szervtől támogatást, az elkülönített állami pénz-alaptól, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatást.
Az Alapítvány 100.000.-Ft támogatást nyert pályázati úton a Nemzeti Civil Alapprogram Közép-Magyarországi Regionális Kollégiumától.
Az Alapítvány 252.140.-Ft SZJA támogatást kapott a központi költségvetésből.
f) az Alapítvány 2007-ban vezető tisztségviselőinek ezen státusz jogán nem folyósított juttatást.
g) a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló
1. A szervezet tevékenységének társadalmi hasznossága, a civil társadalomra kifejtett hatása:
2007-ban immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Mutass Jó Példát! Balaton Maraton rendezvénysorozat, mely az alapítvány munkájához hasonlóan szintén non-profit tevékenység. A program teljesen egyedülálló a hasonló típusú rendezvények között a tekintetben, hogy gyerekek mutatják meg gyerekeknek, lehet másképpen is élni, ha egy kicsit többet mozognak, egészségesebben élnek, ügyelnek a környezetükre, figyelnek társaikra. A mozgás, sport és kulturális programok mellett pedig erkölcsi értékeket is közvetít. A gyermekek „Szebb Világ” című előadását, strandszínpadokon, gyermektáborokban, városi rendezvényeken mutatják be, koncertekkel, sport és kulturális programokkal tarkítva. A nagy igényekre való tekintettel elindítottuk augusztusban a Mutass Jó Példát! tábort az óvodában is, amely elsősorban külsős gyerekek részére szerveződött.
A gyermeknevelési szemináriumokon résztvevő szülők és pedagógusok a megtanult adatokat a visszajelzések alapján sikeresen alkalmazzák.
2. A szervezet 2007. éves programja: A Mutass Jó Példát! Balaton Maraton rendezvénysorozat megrendezése.
Minden hónapban gyermeknevelési szemináriumok érdeklődő szülőknek, pedagógusoknak, vendég előadókkal is, az ország több pontján is.
Személyes tanácsadás a szülőknek hetente, gyermeknevelési nehézségekre, vagy akár mindennapi problémájuk megoldásához.
Tanácsadás szakértők (logopédus, gyermekorvos, védőnő, stb.) bevonásával.
Az állandó óvodás programok mellett (pl. úszás, önvédelmi szakkör, néptánc, tornaterem), rengeteg kirándulást és ünnepséget (farsang, anyák napja, gyereknap, ballagás, évnyitó, szüret, mikulás, karácsony, születésnapok) tartottunk a gyerekeknek és a szülőknek.
3. A szervezet tevékenysége mennyiben érinti az esélyegyenlőséget, ennek bemutatása:
A Mutass Jó Példát! Balaton Maraton rendezvénysorozat minden évben roma táborokban is bemutatkozik. Ahol Szebb világ előadásokat tartunk, a tanulásról, egészséges életmódról. Sportversenyekbe, vetélkedőkbe vonjuk be a táborozó gyerekeket.
4. A szervezet régióban betöltött szerepe:
Munkatársaink szakmai szemináriumokon és továbbképzéseken vettek részt. Nyilvános gyermeknevelési szemináriumot szerveztünk több alkalommal.
Az alapítvány kísérleti jelleggel elindított 2004 szeptemberében egy új magántanulói csoportot. A csoportban egy új oktatási módszert alkalmazunk, amelyhez kiképeztünk két pedagógust. Az alapítvány által bérelt épületben történik az oktatás nagyon nagy sikerrel. A gyerekek átlag tanulmányi eredménye 4,9 és valamennyien szeretnek iskolába járni, etikusan, kedvesen és céltudatosan
5. Társadalomjobbító rendezvénysorozatunk eredményei:
16 nap alatt napi 3 km-t futottunk.
29.500 db Az út a boldogsághoz című erkölcsi útmutató könyvet osztottunk ki gyerekeknek, pedagógusoknak, szülőknek és érdeklődőknek.
22 „Szebb világ” előadáson összesen 3.520 felnőtt, tinédzser és gyermek látta, hogy mit gondolnak a gyermekeink a jó példáról, táborokban, strandokon, rendezvényeken. 260 írásos elismerést kaptunk a vándorkönyvünkbe.
Több mint 500 gyermek tett fogadalmat arról, hogy a jövőben jó példát mutat: többet segít szüleinek, nem veszekedik testvéreivel, nem fog szemetelni, jobban tanul, nem verekedik és ehhez hasonló döntések.
Sikerek és elismerések a vendégkönyvből:
Nagyon jó ötletnek tartom, főleg ha gyerekekkel van megvalósítva az előadás! Gratulálunk a szervezőknek és a gyerekeknek.  F.M.
Nagyon jónak tartom a programjukat. Kívánom, hogy minél több emberhez jussanak el, és a jó példák megvalósuljanak. B.G. A
Ez nagyon-nagyon remek dolog, amit csináltok, szeretném, ha több városban és még sok településen is láthatnák és érezhetnék ennek fontosságát, gyerekek és felnőttek egyaránt! Szabóné Kovács Ildikó
Istenem, de régen voltam itt, de amit eddig hallottam pótolta az eddigi kultúraigényemet! Tóth Béla, Balatonfüred
További sok sikert, és kívánom, hogy minél többen kövessék az általatok képviselt jó példát! Köszönjük, hogy az idén is megtiszteltétek Badacsonyt és a Badacsonyi borheteket! Németh Szabina, Badacsony Önkormányzatának Művelődési Igazgatója
Örülök hogy hangosíthattalak Titeket. N.P
Nagyon tetszett, több helyen is jól jönnének ilyen rendezvények. Alexa
Nagyon jó hogy már nálunk is van ilyen, és nem ártana minél több ilyen és ehhez hasonló intézményeket és szervezeteket létrehozni. Adri
Aranyos volt. Dóra
A gyerekek nagyon aranyosak! Jó lenne, ha sok-sok felnőtt példát venne tőlük és a műsorukból. M.né, Pálköve
Nagyon tanulságos volt az előadás! Köszönjük és további sok sikert kívánunk! Bölény Kitti és Bölény Bence
Jók voltatok! Réka és Gréta
Ne szemetelj, én is megváltoztam.
Ha kivágsz egy fát, ültess a helyére kettőt
Sok sikert kívánok a programjukhoz! Zaporiczné, gyermek és természetvédő
Remélem, hogy nem fogok többet veszekedni a húgommal és nagyon tetszett az előadás. Bogi
Köszönjük, hogy elhoztátok a műsort, a kitartásotokat, további sok sikert kívánok, jövőre találkozzunk ismét! Egy szebb világban. Ihász Csilla, Balatonudvari szervezők nevében
Sok sikert kívánok a további munkájukhoz! Csak így tovább! Nagy szükség lenne több ilyen intézményre. Halasi Veronika Békéscsabáról
Alapítványunk munkatársai és támogatói mindent megtettek, és a jövőben is szándékoznak megtenni gyermekeinkért és családjukért, hogy rajtuk keresztül is segítsünk a társadalomnak abban, hogy minél több etikus és boldog ember legyen. Az alapítvány teljes bevételét az alapító okiratban meghatározott célok teljesítésre fordította és valamennyi tevékenységét non-profit jelleggel végezte.
Budapest, 2008. május 30.
Venesz Piroska
TKA elnök