2015 Közhasznúsági Jelentés

A Tudomány-Kaptár Alapítvány 2000 óta folyamatosan fenntartója a XVI. kerületben működő integrált, alapítványi óvodának. Az óvoda az óvodai ellátás mellett, nagy figyelmet fordít az egészséges életmódra való nevelésre, a különböző sporttevékenységekre, a művészeti oktatásra és a játékos nyelvtanulásra is. Óvodánk sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogad és támogat.

Az óvoda folyamatos nyitva tartásával nyáron is lehetőséget biztosítunk kerületi és más körzetes gyerekek napközis ellátására. Nyáron nyilvános kreatív sport és művészeti programokat szervezünk a gyerekeknek, illetve gyerektáborokat szervezünk.

Nagyon sok rendezvényünk nyilvános, ahol a saját közönségünkön kívül érdeklődőket is fogadunk.Évente többször nyilvános gyermeknevelési szeminárium, illetve személyes tanácsadást szerveztünk.

Több intézménnyel és alapítvánnyal működünk együtt, mint például a Hagyományok Háza, Sport-klubok, Általános Iskolák, Tánciskolák, AIESEC Magyarország szervezete.

A családok védelmében és a családok jólétének erősítéseként különböző kedvezményeket biztosítunk több gyermekes családoknak.

Alapítványunk évek óta folyamatosan támogat hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat üdültetéssel, programokkal, adományokkal és önkéntes segítséggel.

Biztosítunk továbbá tanulási képességfejlesztő tanfolyamokat és tanácsadást, valamint konkrét fejlesztést is.