Ovi utáni eredmények

Az elmúlt években nagyon sok gyermek került ki a Pillantó Kutya Alapítványi oviból, akik jelenleg különböző iskolákban tanulnak. Az óvoda nevelési programjának, illetve az óvoda és a szülők közötti szoros együttműködésnek az eredményeként a tőlünk kikerült gyerekek tanulmányi eredménye nagyon jó, függetlenül attól, hogy melyik iskolában tanulnak jelenleg. Tisztelettel és barátsággal bánnak más emberekkel, őszinték, vannak céljaik és még mindig szeretnek tanulni!


Kétvégzős ovisunk és szüleik szereplésével a Szabó Ervin Könyvtár reklámfilmje itt látható.

Gratulálunk Lizi és Donát a filmhez és büszkék vagyunk, hogy a Pillantó Kutya Oviba jártatok!


Egy-egy végzős ovisunk véleménye, eredményei.

J.A. 14 éves, jelenleg Angliában, a Greenfieldsben, tanul nagyon jó eredménnyel. Így emlékezik vissza ovis éveire:

Albi_"Szia Piri!
Nos, a legelső dolog, amire emlékezni tudok az az, hogy itt tanultam meg biciklizni. Emlékszem arra, amikor Áronnal ott össze-vissza száguldoztunk a nagy teniszpályán. Talán nem is olyan nagy, de amikor kicsi voltam, akkor biztos az volt. Főleg amikor egyszer csak ráébredtem, hogy jé, tudok biciklizni, mert el is felejtettem, hogy egy egyszerű módszert csináltunk először. (A módszer lényege: megismerni a bicikli minden részét és működését és ezen keresztül képesnek lenni biciklizni) Már csak valami pici rémlik abból.
Utána emlékszem a jó öreg piros-pontos táblázatra és azokra a NAGY piros pontokra, amikor valami szuper jót csináltunk. Azok jók voltak, mert ha volt egy feketénk, akkor tudtuk, hogy ott valami nem stimmelt és egy fekete igen rossznak számított, nem pedig áá, csak egy van...
A kajára nem is emlékszem csak arra, hogy egyszer felismertem a gyümölcslevest. Azért igyekeztem mindent megenni.
A Balaton-Maraton nagyon jót tett nekem testileg, mint sport! Főleg a legelső, ami a Király család nyaralójában volt. Az nagyon jó volt. Emlékszem, hogy sokat mozogtunk és játszottunk. Volt egyszer pizza is, meg hát triatlonoztunk, ahol 2. lettem valamilyen csodával. Azért láttam, ahogy a többiek "sajnos" kiestek, de akkor még mindig nagyon küzdöttem a haladásért, mert azt hittem még mindig sokan vannak mögöttem! Utána a maratonon jó volt, ahogy az emberekkel kommunikációba kerültünk, és ahogy osztottuk a füzeteket.
Emlékszem a tábortüzekre is, amit csináltunk néha néha. Jó volt. Általában jókat szórakoztam az oviban és nagyon jó hangulatú volt az egész hely. Örülök, hogy odajárhattam! Köszönöm, hogy vigyáztatok rám!"

 


D. N.  13 évesen háromszoros magyar bajnok tornász.

Ime, a bemutató videó róla.  Gratulálunk Norbi! Ez fantasztikus eredmény!


Egy édesanya beszámolója, miután két nagylánya is elballagott óvodánkból:

Amittapasztaltamésmegéltemgyerekeimáltalazelmúltévekben:

Volt félemem, mikor Lili 2 éve kikerült az ovi védő közegéből és bekerült egy olyan közegbe, ahol nem ismerik a nálatok alklmazott gyermeknevelési módszert. Azonban azt láttam, hogy olyan erős alapot kapott, hogy nagyon jól helyt állt a suliban. Tanította a többieket a jó példára és Út a Boldogság füzetet osztottak Petrával olyan kisgyerekeknek, akik valamiért nem voltak kedvesek. Elkezdték szervezni az Út a Boldogság szakkört, amelyre néhány kisgyerek nyitott is volt. Sajnos a nyugdíj előtt álló igazgató néni nem volt nyitott a fentről jövő "szülői besegítésre", de szűk körben (az osztályban) tudtak azért hatást gyakorolni.
A beilleszkedés annyira jól sikerült, hogy Lili a csoport lelke lett, akit a gyerekek és a tanító nénik is nagyon szerettek és akitől nagy szeretetben búcsúztak.
Biztos vagyok benne, hogy a saját egyénisége mellett, nagyon meghatározó volt az ő életében, hogy az oviban nagyon stabil alapokat és az egymással való törődés ideális mintáját látta, és ezt köszönöm Nektek.
Zsófi, ahogy említetted is, nagyon kinyílt az elmúlt években. Nagyon szeretett oviba járni és nagyon szerette Anikót is. Igazán nagy megnyugvás volt számunkra, hogy tudtuk nagyon jó helyen van napközben, teljesen levehetjük róla a figyelmünket!
Az oviban látott jó példa elkíséri Zsófit mindenhova. Hihetetlen bölcsességgel veszi észre a nem optimális dolgokat és igyekszik is hatást gyakorolni a kezelésükre. Imád kicsikkel lenni és foglalkozni velük, azt a mintát, ahogy az oviban foglalkoztatok velük, azt alkalmazza és ezért nagyon népszerű is a kicsik körében.
Egy szóval szeretném megköszönni mindannyiotoknak, hogy azon fáradoztok, hogy nagyon jó és szeretetteljes közeget biztosítsatok az odajáró gyerekeknek és kívánom, hogy végezzétek tovább ezt a munkát a gyerekek és a szülők örömére. 
 
A. R. édesanya

 
Rajzszakköröseink díjnyertes filmje:
 
Egy nagyon kedves, régi óvodásunk apukája készítette lányáról a következő klippet: Kattints ide!
 
 

Az Óvoda élete

Iratkozz fel gyermeknevelési tanácsainkra

Facebook oldalunk

Rólunk mondták