Hírlevelek

Hírek, újdonságok:

 

Ha szeptember, akkor óvodakezdés!

Ha szeptember, akkor óvodakezdés!A szeptember már itt van a küszöbön, és még rengeteg a teendő addig, ha gyermekünk óvodáskorba lépett. Ez sem a szülőknek, sem a gyermeknek nem egyszerű, de sok mindent tehetünk azért, hogy az óvodakezdés könnyebb legyen!

Ha már megvan a kiválasztott óvoda, és minden fontos dolgot beszereztünk, a következő lépés, hogy megbeszéljük gyermekünkkel, hogy szeptembertől hová kell járnia. Ezt megtehetjük úgy is, hogy leülünk vele, és elmondjuk neki, mi is az az óvoda. Ilyenkor előfordulhat, ha a kicsi nem járt bölcsődébe, hogy megijed, amikor megtudja, hogy olyan helyen kell majd lennie, ahol nincsenek ott a szülei és a testvérei. Ezen minden kisgyerek átesik, és ha az első héten vonakodva is lépi át az óvoda kapuját, pár nap múlva már imádni fogja az oviba járást.

A legjobb megoldás mégis az, hogy ha megmutatjuk neki, hová fog járni szeptembertől. A legtöbb óvodában nyáron is van felügyelet, így a kicsi közelebbről is megismerheti az új környezetet. Láthatja, hogy a társai itt önfeledten játszanak, nevetgélnek, és ettől sokkal könnyebben megnyugszik majd.

Ha mi is jól állunk hozzá az óvodakezdéshez, gyermekünk is belátja majd, hogy nincs mitől félnie. A Óvodában gyermeke teljes biztonságban és jókedvvel kezdheti meg a szeptembert! Ha felkeltettük az érdeklődését, nézzen szét honlapunkon, vagy keressen minket elérhetőségeinken!

Táborozni jó!

A nyár a pihenés, szórakozás, feltöltődés ideje, amikor alkalom nyílik arra, hogy néhány nap, vagy akár hét erejéig mindenki azt csináljon, amit szeretne, vagy éppen hódoljon az édes semmittevésnek.

Ezek a vágyak azonban többnyire  a felnőttek fejében fogalmazódnak meg, a mindig aktív gyerekek olyan nyári programot igényelnek, mely leköti őket reggeltől estig. A legjobb megoldás egy nyári tábor kiválasztása csemeténk számára.

A Pillantó Kutya táborában gyermeke garantáltan nem fog unatkozni, sőt élményekkel gazdagon és boldogan tér majd haza. Táborunkban, a szervezett programok mellett, alkalom nyílik a játékra is, mindezt a szabadban, friss levegőn, barátokkal.Ne törje tovább a fejét azon, hogyan szakítsa el gyermekét a tv vagy számítógép képernyője mellől, hanem küldje el táborunkba kedves kispajtásai közé!

A közös nyári programok mellett ilyen szórakozásra is érdemes gondolni, hiszen így az egész család jól érezheti magát, és kipihenten vághatnak neki újra a hétköznapoknak. Keressen minket, és szervezzen gyermekének egy kalandokkal teli nyarat a Pillantó Kutya nyári táborában!


Gondoskodjon a sikerekben gazdag indulásról!

Az óvoda sok szülő számára csak egy megőrző helyet jelent, ahová reggel beadhatja csemetéjét és délután érte mehet. Az óvoda biztosítja számukra a gyermek mindennapi biztonságát, de talán nem is gondolják, hogy többet is adhat gyermeküknek annál, mint, hogy megőrzi őket.

Márpedig az óvodának igen csak nagy szerepe van a gyermekek sikeres szocializációjában. Ezekben az években fontos, hogy a kisgyermekek megtanuljanak baráti kapcsolatokat kialakítani, kifejezni önmagukat, kommunikálni a másikkal. A különböző foglalkozások, szakkörök és táborok lehetővé teszik, hogy a kicsik megszerezzék a későbbiekben oly fontos önbizalmukat, felfedezzék és fejlesszék képességeiket és a későbbi iskolai tanulmányokat is megkönnyítsék.

Azok a gyerekek, akik mindezt megkapják, később sokkal könnyebben boldogulnak a tanulással és a társas kapcsolatokkal is. Ne fossza meg ettől gyermekét, és gondoskodjon arról, hogy a legjobbat kapja! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és írassa óvodánkba csemetéjét!


Miért fontos a cukormentes étrend a gyerekek számára?

Minden szülő számára fontos, hogy gyermeke egészségesen táplálkozzon, melynek részeként elterjedt az a nézet, hogy az édességek túlzott fogyasztása a gyereket hiperaktívvá teszi. Évekig vizsgálták a kettő közötti összefüggést, és végül köztudatban is elterjedt ténnyé vált, hogy a cukor méreg az emberi szervezet számára. De milyen cukorról is beszélünk?

A zöldségekben glükóz, a gyümölcsökben glükóz és fruktóz, a malátában maltóz, a tejben pedig laktóz, azaz tejcukor van, a cukornádban és cukorrépában pedig szacharóz.

A szacharóz fogyasztásakor az nem emésztődik meg szájban, sem a gyomorban, így gyorsan a vékonybélbe jut, ahol glukózzá bomlik le, és gyorsan a véráramba kerül. Ennek hatására nagyon gyorsan megemelkedik a vércukor szint, melynek következménye az energiatöbblet és jókedv. Ez magyarázza meg a gyerekek felpörgését szacharóz tartalmú édességek fogyasztásakor.

A cukor valóban méreg, főleg egy gyerek számára. A szacharóz gyümölccsel párosítva alkoholt termel a gyomrunkban, az étkezéskor fogyasztott cukor pedig hátráltatja az ételből való tápanyagok felszívódását, és bakteriális lebontásra készteti a szervezetet, amely során szó szerint mérgek keletkeznek bennünk.

Ha az Ön számára is fontos gyermeke egészsége, írassa be óvodánkba, gondoskodunk róla, hogy minden kicsi életkorának megfelelően táplálkozzon!


Képességfejlesztés velünk!

Minden szülő szeretné megadni gyermekének a legjobbat, ez pedig ugyanúgy vonatkozik a ruhára, ételre, mint az oktatással kapcsolatos lehetőségekre. Ahhoz, hogy gyermekünk sikeres legyen az életben, már egészen kicsi korban el kell kezdeni a képességfejlesztést. Ezek a lehetőségek arra szolgálnak, hogy felkutassuk, miben tehetséges a gyermek és arra is, hogy kihozzuk belőle a legjobbat és megadjuk a fejlődés lehetőségét.

Óvodánk ezeket a szempontokat szem előtt tartva gondoskodik arról, hogy a kicsik sem fizikai, sem pedig szellemi fejlődésben ne szenvedjenek hiányt. Programjaink között szerepel a rajzolás, a közös éneklés, idegen nyelv tanulás, de a versek mesék, mondókák tanulása is. Ezek a tevékenységek a megfelelő módszerekkel nem csak a kicsik szórakoztatását szolgálják, de segítenek a későbbiek folyamán az írás, olvasás elsajátításában a magyar nyelv és szabályainak megértésében, de mozgáskoordinációban és memóriafejlesztésben is.

Írassa be gyermekét óvodánkba, és biztos lehet benne, hogy megkapja mindazt a gondoskodást, amit Ön is megad neki!


A tudatos ​egészséges táplálkozásra való nevelés – Kezdje el még ma!

A mai felgyorsult világ sajnos negatív hatással lehet gyermekeinkre is, ezért létfontosságú, hogy idejében elkezdjük az egészséges életre való nevelést!

Mint tudjuk, a teljes, egészséges élet titka a rendszeres, vegyes és kiegyensúlyozott táplálkozás, a sport vagy legalább mozgás, és a közösségi életre való nevelés. Persze a szép élet része a szórakozás is, gyermekkorban pedig a legkönnyebb ezek összemosása.

A kiegyensúlyozott táplálkozás rendszert visz gyermekünk életébe, megelőzhetjük vele az elhízást és a különböző, helytelen életmódhoz köthető betegségeket, mint például a cukorbetegséget. A megfelelő tápanyag és vitaminbevitel elengedhetetlen gyermekünk szervezetének fejlődéséhez és jókedvéhez. Gyermekünk egészséges életre való nevelése során igyekezzünk kerülni a gyorsételeket, hiszen ezek kevés értékes tápanyagot tartalmaznak – olykor semmit -, a mértéktelen édesség és nassolnivaló pedig szintén komoly károkat okozhat.

Óvodánkban mindig odafigyelünk, mit esznek a kicsik, hiszen nekünk is az a legfontosabb, hogy ők boldogok és egészségesek legyenek! Ha bármilyen kérdése lenne, bátran forduljon hozzánk!


A környezettudatos gondolkodás kialakítása

Napjainkban a folyamatosan minden tekintetben növekvő árak mellett, a mértéktelen energiafogyasztás és szinte megállíthatatlannak tűnő környezetszennyezés következtében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a környezettudatos életmód kialakítása a lakossági és az ipari felhasználók körében egyaránt.

A környezettudatos gondolkodás kialakítása elsősorban a kisgyermekek nevelésével indítható el hatékonyan, hiszen a felnövekvő generációk feladata, hogy tovább vigyék a szüleik által elindított folyamatokat.

A környezettudatos gondolkodás kialakítása óvodás kortól:

Az óvodás korban elkezdett környezettudatos nevelés elsődlegesen a szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás lehetőségei, illetve modern, innovatív megoldásai köré épül, melynek keretein belül a kicsik megtanulják szétválogatni az egyes hulladéktípusokat, valamint a környezetvédelem egyéb lehetőségeivel is megismerkedhetnek.

Válassza óvodánkat és gondoskodjon felelősségteljesen gyermeke környezettudatos neveléséről és az életszemlélet kialakításáról! További információkért tekintse meg weboldalunkat, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!


Sakk az óvodában

Napjainkban egyre nagyobb a nyomás a szülőkön és persze a gyerekeken is. Már szinte az óvodában megkövetelik tőlük a pontos jövő képet, azt, hogy mit szeretnének majd tanulni és mivel fognak foglalkozni tanulmányaik után.

A kicsinek illik minél több mindenhez érteni, napirendje legyen szakkörökkel és speciális foglalkozásokkal megtűzdelve. Hagyjuk a gyereket magától felnőni vagy segítsük képességfejlesztő foglalkozásokkal?

Ezek egyike lehet a sakk, melyet az óvodában elkezdeni talán túlzásnak tűnik, mégse mondjuk rá gondolkodás nélkül nemet, mert olyan előnyökkel jár, melyekre nem is gondolnánk.

A sakkozás nemcsak a logikus gondolkodást szolgálja, de az is bizonyítást nyert, hogy ez a szellemi sport a későbbi iskolai teljesítményekre is jó hatással van. Sakkozás közben a gyermek elsősorban játszik, de közben fejlődik a kreativitása, a problémamegoldó képessége és megtanul a versenyhelyzetekben helytállni.

Óvodánkban mindezt megkapják a kicsik! Ha Ön is szeretné, hogy gyermeke fejlődjön, mégse legyen a tanulás rabja, írassa be hozzánk csemetéjét, hiszen nálunk játszva tanulhat!


Nyáron is jó kezekben van gyermeke

Rohanó világunkban sajnos sok szülőnek okoz gondot, hogy munkavégzés és egyéb teendők mellett meg tudja oldani gyermeke felügyeletét. Különösen nagy problémát jelent a gyermekfelügyelet nyáron, amikor a kicsik vakációjukat élvezik.

A szülők gyakran rokonokra, szomszédokra bízzák a gyermeket a nyári hónapokban, mely azonban igen magányos időtöltést jelent az apróságoknak. A kicsik megszokják, hogy mindennapjaikat társaikkal töltik, és a szünidő, ami véget nem érő játékot ígér számukra, nem izgalmas egyedül.

Óvodánk egész nyáron napközis foglalkozásokkal várja a kicsiket, melyekkel felhőtlen szórakozást biztosítunk a gyermekek számára, míg a szülőknek biztonságos gyermekfelügyeletet kínálunk. Napközis foglalkozásainkon játékos feladatokkal kedveskedünk a csemetéknek, akik játék közben észrevétlenül fejlődhetnek, miközben pajtásaik társaságát élvezhetik egész nyáron.

Ha Önnek is nehézséget okoz, hogy biztonságos, ugyanakkor a kicsi számára is örömteli felügyeletet találjon gyermekének, forduljon hozzánk bizalommal és válassza egész nyáron át tartó napközis foglalkozásainkat!

 


A jó óvoda megalapozza gyermeke sikerét

Egy jó óvoda testileg és szellemileg is előkészíti a gyermekeket a további lépcsőkre, az első iskolanapra, a további tanulmányokra és sok esetben az életre is. Az óvodában a gyerekek játszva tanulnak meg számos dolgot, mely a későbbiekben hasznukra válhat, például egy idegen nyelv alapjait, vagy különböző sportokat.

Ezeket az első szárnypróbálgatásokat nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen később ezekből a kicsikből lehetnek olimpiai bajnok tornászaink, vagy az idegennyelv-oktatásnak köszönhetően műfordítóink, tolmácsaink. Egy jó óvodában a szakemberek odafigyelnek a gyerekek készségeire, rejtett tehetségükre és segítenek azokat képességekké alakítani, sikerre vinni. Egy óvónő feladata nem csupán a felügyelet, az etetés, az altatás és a játékidő levezénylése, hanem a gyerekek fejlesztése, tehetségük kibontakoztatása.

Óvodánk a szülők együttműködésével igyekszik kihozni minden kicsiből a legtöbbet, amire csak képes, így olyan alapokat adva nekik, amiből később sikeressé válhatnak! Ha Ön is szeretné jobban megismerni óvodánkat és programjainkat, keressen fel minket kérdéseivel!


Oktassuk gyermekeinket környezetvédelemre!

A gyermekek környezettudatosságra való oktatása a mi felelősségünk, hiszen nem mindegy, milyen világban nevelik majd ők is saját gyermekeiket! A környezettudatosságra való nevelést már egészen fiatal korban fontos elkezdenünk, játékos módszerekkel megtanítanunk nekik bolygónk védelmét. Óvodánkban fontosnak tartjuk az erre való odafigyelést, a gyerekek játékos oktatását.

A faültetés és a saját növények nevelése nagy élményt jelent a kicsiknek, hiszen megtanulják, hogyan legyenek felelősek valamiért és ezt a tudást később is alkalmazni fogják. A szelektív hulladékgyűjtés szintén fontos eleme a környezettudatosságra való nevelésnek, hiszen a kicsik otthon is alkalmazzák a hulladékok szétválasztását és társaikat is erre tanítják.

Alapítványunk fontosnak tartja a környezettudatosságra való nevelést már egészen fiatal korban, hiszen itt tanulják meg a gyerekek azokat a viselkedésmintákat, melyeket felnőtt korukban is alkalmazni fognak.

Tegyünk kis lépéseket környezetünk védelme felé és neveljük gyermekeinket a fenntartható fejlődés szerint! Ha Ön is egyetért elveinkkel, írassa be hozzánk gyermekét!


Kézműves tábor nyárra

A kézművesség a legjobb módszer arra, hogy már egészen fiatal korban megtanítsuk gyermekünket az alkotásra, valaminek a létrehozására. A kézművesség segít előhozni a gyerekek kreativitását, kézügyességét, alkotó vágyát. Ez később hasznos lehet számukra, amikor az iskolában technika órán létre kell hozniuk valamit, vagy amikor kreatív feladatot kapnak, és ott kell helytállniuk.

A kézművesség egy ősi hagyomány, amely a legtöbb nép életében fontos szerepet játszik. Korábban kézművességgel mutatták be a kultúra sajátosságait, ezzel konzerválva az ősi magyar hagyományokat a mostani generációknak. Fontos továbbörökítenünk és megtanítanunk gyermekeinknek a magyar kultúra sajátosságait, hagyományait, melyhez a kézművesség is hozzátartozik. Ezzel megismerhetik az ősi magyarság szokásait, motívumait.

Ha Ön is szeretné, hogy gyermeke megtanulja használni kézügyességét és már fiatalon megtapasztalhassa a kreatív alkotás örömét, intézze el gyermeke jelentkezését nyári kézműves táborunkba, ahol teljes ellátást és színes programokat biztosítunk a gyerekeknek! Kérdéseivel és ötleteivel forduljon bátran hozzánk!


A felhőtlen gyermekkorhoz mindenkinek joga van!

Minden szülőnek vannak problémái, akár munkahelyén, akár a magánéletében, akár a gyermekneveléssel kapcsolatban. A gyermeknevelési gondok kétségtelenül hatással vannak a kicsi személyiségére és fejődésére, azonban bármennyire is igyekeznek megkímélni a szülők gyermekeiket, a mindennapok okozta stressz is jelentősen befolyásolja a gyermek lelki világát.

Az érzelmeket nagyon nehéz titkolni, a gyermekek mindig megérzik, ha édesanyjuk, édesapjuk boldogtalan vagy feszült. Ez kíváncsiságot szül bennük, ami akár vita forrása is lehet és a problémák nem mindig kerülnek magyarázatra. Ezáltal a gyermekben maradhatnak olyan sérelmek és kérdések szüleikkel kapcsolatban, ami nyugtalanná teheti őket, útjában állva ezzel a felhőtlen gyermekkornak.

Óvodánk rendszeresen szervez Gyermeknevelési szemináriumokat, illetve személyes tanácsadást is nyújtunk a nevelési gondokkal küzdő szülők számára, hiszen minden családban más-más problémák merülhetnek fel, ami egyéni megoldásokat kíván.

Ha szeretné, hogy gyermeke óvodai évei gondtalanul és vidáman teljenek, válassza a Pillantó Kutya Alapítványi Óvodát!


A televíziózás hatása gyermekeinkre

Manapság a TV nézés szinte minden otthonban hétköznapi kikapcsolódást jelent. Annak ellenére, hogy számos élménnyel gazdagodhatunk, illetve rengeteg ismeretet elsajátíthatunk a televíziónak köszönhetően, napjainkban már kutatások által alátámasztott tény, hogy negatív hatással bír a túlzásba vitt TV nézés, melyek legnagyobb áldozatai a gyermekek.

A TV nézés jelentősen befolyásolja a gyermekek fejlődését. Az erőszakos műsorok érzéketlenné teszik a kicsiket mások fájdalma iránt, mely komolyan hat a jövőbeli szociális életükre. Emellett alvászavart is eredményezhet a gyermeknél a rendszeres és túlzásba vitt TV nézés.

A Pillantó Kutya Alapítványi Óvodában februári programunk keretein belül bebizonyítottuk a TV nézés hatását a gyermekekre. Azonban a kutatásokkal ellentétben mi nem a káros hatásokat vizsgáltuk, hanem ennek ellenkezőjét, hogy ha nem néznek TV-t kicsik, jótékonyan hat rájuk. Tapasztalatunk alapján megállapíthatjuk, hogy számos pozitív változás történt a gyermekek viselkedésében annak köszönhetően, hogy nem néztek TV-t.

Óvodánkban arra törekszünk, hogy minden gyermek egészségesen és boldogan töltse nálunk mindennapjait! Ha ez Ön számára is fontos, írassa be hozzánk gyermekét!


 

„Nincs TV” - játék februárban!

Szabályok:Aki egy napig nem néz TV-t, DVD filmet, Tabletet, és nem játszik az Xbox-on, okos telefonon, Gameboy-on, PSP-n,(Play Station Portable) Lap-top-on, az kap érte egy-egy matricát minden reggel, február 1-től február 28-ig.

A hétvége is beleszámít. Minden gyermeknek külön gyűjtőlapja lesz, amire az óvó nénik adják a matricákat.

Aki legalább 20 matricát összegyűjt, az már nyert!

Nyeremények:az 1-3 helyezettnek annyi cukormentes fagyi, amennyit meg tudnak enni, és egy-egy könyv.

Sok sikert kívánunk minden ovisnak és szüleiknek!!!

A program eredményességéről, és a sikereiről szoló cikkeket a Szülői Sikereknél tettük közre.


Az egészséges gyermek boldog gyermek!

Nagy gondot fordít gyermeke helyes táplálkozására? Kiskorától fogva arra tanítja gyerekét, hogy milyen táplálékok válnak hasznára a mindennapok során, illetve melyek azok, amik kimondottan károsak? Szeretné, ha ezt a szemléletet az óvodában is elsajátítaná csemetéje?

Akkor a lehető legjobb helyen jár! A Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda kiemelten kezeli a táplálkozás kérdését. Fontosnak tartjuk, hogy az óvodások, azon túl, hogy megfelelő közegben cseperednek, egészségesek és kiegyensúlyozottak legyenek. Ezt számos szabadidős programmal, például néptánccal és úszással, baráti beszélgetésekkel és a helyes táplálkozási minta átadásával érjük el.

Amennyire a szülő felelőssége, hogy az óvodás tudjon az ételek közül válogatni, legalább annyira fontos, hogy az óvoda is hasonló elveket kövessen. Hiába ugyanis az otthoni erőfeszítés, ha az intézményben zsíros és túl cukros ételeket tesznek a gyermek elé. Éppen ezért kiemelten kezeljük az egészséges táplálkozás kérdését, hiszen tudjuk, nem csak pillanatnyi dolgok forognak itt kockán, hanem a kisgyermek jövőbeni táplálkozási szokásai is ekkor kezdenek kialakulni.

Amennyiben Önnek is fontosak az általunk vallott értékek, ne késlekedjen, keresse fel óvodánkat még ma!


A néptánc jótékony hatása a gyermekek fejlődésére

Óvodánk célja, hogy felkészítsük a gyermekeket az életre, minél több szemszögből és sokszínűbben mutassuk be a világot. Ennek értelmében sok más foglalkozás mellet a néptánc oktatás is szakköreink sorát gazdagítja.

Mai világunkban sajnos egyre kevésbé kap teret a hagyományőrzés, a népi kultúra. Közös, nemzeti múltunk ismerete azonban kiemelt fontossággal bír a világról és önmagunkról kialakított képünk tekintetében. A népi szokások, életmód, viselet és a néptánc elsajátítása is lényeges részét képezi a hagyományőrzésnek.

Emellett a játékos, zenés-táncos foglalkozások remek alkalmat biztosítanak a gyermekek fejlesztésére. A néptánc oktatás segít az állóképességének javításában, a kicsik ritmusérzékének kialakításában, valamint ez az élmény meghatározza későbbi hozzáállásukat a zenéhez és tánchoz.

A néptánc foglalkozásokon vidáman, önfeledten mozoghatnak a gyerekek, miközben szinte észrevétlenül, játszva fejlődnek és tanulnak.

Ha Ön is szeretné, hogy gyermeke minél több készégre tegyen szert már az óvodában, írassa be hozzánk!


Miért fontos az úszás oktatás kicsi kortól kezdve?

Óvodánk úszás oktatást is biztosít a csemeték számára, hetente egyszer uszodába visszük a gyermekeket.

Az úszás egy remek sport, mely gyakorlatilag a test összes izmát megmozgatja. A víz közelsége a legtöbb emberre nyugtatólag hat, emellett remek szórakozást nyújt a gyermekeknek a vízben való mozgás.

Mivel egy minden szempontból előnyös sportról beszélünk, érdemes úszást oktatni a kicsiknek. Köztudott, hogy a gyermekeknek kisebb a félelemérzetük, ezért nem okoz nekik gondot az új közegben, a vízben való mozgás. Ritka az az eset, hogy valaki felnőtt korában tanul meg úszni, ezért érdemes még egész kicsi korban megismertetni a gyermekekkel úszást. Azok az emberek, akik nem tanultak meg gyermekkorukban úszni, talán soha nem fognak mélyebb vízbe merészkedni, sőt, komoly fóbia is kialakulhat azok körében, akik nem tudnak úszni.

Amennyiben szeretné, hogy gyermeke igazán egészséges testmozgást végezzen, és megismerkedjen az úszás örömeivel, írassa be óvodánkba!


Ön és gyermeke szeretné belülről megnézni angol óvodánkat?

2013. december 6-án nyílt nap lesz a Pillantó Kutya Alapítványi Óvodában!

Lassan itt a tél. Ha jön a tél, akkor a Mikulás is közeledik és megörvendezteti a kicsiket apró kedvességekkel. Mi is okozhatna nagyobb örömet a csöppségeknek, mint az, ha a Mikulás személyesen látogat el hozzájuk és együtt tölthetik az ünnepet!

Nyílt napunk keretében örömmel várjuk minden kedves felnőtt és gyermek látogatónkat, akik közelebbről is megismerkednének magán óvodánkkal. Barátságos környezetben és ünnepi hangulatban, oldottan beszélgethetnek a gyerekek, valamint a felnőttek is képet kaphatnak rólunk, feltehetik kérdéseiket.

Angol óvodánkban megfelelő ellátást, gondos odafigyelést, sok játékot és örömet kapnak a gyerekek, miközben fejlődnek képességeik és megtanulják a társasági élet szabályait, sajátosságait.

Ha kérdése lenne a nyílt napunkkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén!

Látogasson el nyílt napunkra gyermekével és találkozzunk jövőre!


Miért fontos a rajzolás a gyermekek fejlődésében?

Minden gyermek imád firkálni színes ceruzával, hiszen igazán mókás dolog számukra a színek megjelenítése a papíron. Azonban a gyermekek 3-4 éves koruk körül már önmaguktól kezdenek rajzolni azért, hogy valamilyen általuk ismert formát visszaadjanak.

Ilyenkor még nem törekednek a reális ábrázolásra, viszont arra már igen, hogy az általuk átadni kívánt dolgot minél jobban kihangsúlyozzák. 4-6 éves kor között nélkülözhetetlen tevékenységgé válik számukra a rajzolás, festés. A gyermekek ebben a művészeti ágban egyszerűen ki tudják fejezni érzelmeiket.

A rajzolás és festés által megismerik a színeket és az azokban rejlő változatosságot és lehetőségeket is. Segít nekik nyitottnak lenni a világ felé, miközben megismerhetik saját képességeiket. A rajzolás, de legfőképpen a színezés, festés nagyfokú koncentrációt igényel, ezért a figyelmet is fejleszti. Ezen kívül fejlődnek a finommotoros képességeik is.

Ha szeretné, hogy gyermeke kreatív legyen és számos hasznos dolgot tanuljon játékosan, írassa be óvodánkba!

Tekintse meg szakkör vezetőnk, Matúz Péter munkáit és legyen gyermeke is lelkes tagja rajzszakkörünknek!


Miért érdemes már óvodás korban elkezdeni a nyelvoktatást?

Számos érv szól amellett, hogy gyerekeink minél kisebb korban elkezdjenek különböző idegen nyelvekkel ismerkedni. Az angol a legelterjedtebb és az egyik leghasznosabb idegen nyelv, nem kell átlépi az országhatárt ahhoz, hogy szükségünk legyen a nyelvtudásra, szinte mindenhol belefutunk angol kifejezésekbe.

A gyermekek információigénye óvodás korukban igen magas, ahogy felfedezik az őket körülvevő világot, állandóan új ismeretekre tesznek szert, folyamatosan tanulnak, anélkül, hogy különösebben megterhelő lenne számukra, hiszen könnyen beépülnek az új ismeretek. Hiba lenne nem kihasználni ezt a fogékony időszakot, amikor gyermekünk játszva tanulhat.

Sok szülő fél attól, hogy gyermeke össze fogja keverni a két nyelv szavait, kifejezéseit. Ez valóban előfordulhat, de csak átmeneti állapot, a két nyelv hamar különválik a kicsik fejében is. Ezt segíti, ha csak bizonyos helyen és bizonyos személyekkel beszélnek angolul, hiszen így jobban elkülönülnek a nyelvek. Éppen ezért lehet tökéletes választás az angol nyelvű óvodai foglalkozás.

A jövőre vetítve is számos haszonnal jár a megfelelően megalapozott, korán elsajátított angoloktatás. Megkönnyíti az iskolai angolórákra való felkészülést, a sikeres nyelvvizsga tételét, amely a felsőoktatásban és az álláskeresésnél is sok helyen alapkövetelmény.

Alapozza meg gyermeke jövőjét az angol nyelvű óvodai foglalkozások segítségével.


Miért jó, ha taekwondo-t tanul a gyermekünk?

A taekwondo a harcművészeteknek egy olyan formája, ami nagy hasonlóságot mutat a karatéval. Choi Hong Hi fejlesztette ki az 1940-es években, de csak 1955-ben jelent meg hivatalosan a stílus. Mint minden harcművészeti forma, a taekwondo is fegyelemre és összpontosításra tanít. Gyermeke élvezni fogja az edzéseket. Emellett megtanulja megvédeni magát, ami a mai világban egyre inkább szükségszerűvé válik. Ezeken felül tetőtől talpig megmozgat, javítja a közérzetet, ellenállóbbá tesz, erősíti a lelket és a testet egyaránt. A koreaiak szerint ez egy olyan életforma, ami elősegíti a lélek, a test és a szellem harmonikus fejlődését.

Ennél a harcművészetnél is jellemzőek az egyenruhák, a különböző fokozatok, amik ösztönző hatással vannak a gyermekekre. Több országban is rendeznek taekwondo versenyeket, melyeken magyar versenyzők is elértek már jó helyezéseket. A taekwondo több mint egy harcstílus, hasznos sport is. Ma már a legnépszerűbb küzdősportok közé sorolják.

Gyermeke minden nap várni fogja, hogy újra részt vehessen a taekwondo edzésen.


A legjobb eredményért

Minden szülő szeretné, ha gyermeke az óvodai évei alatt jól érezné magát, emellett pedig hozzáértő, fejlesztő feladatok segítségével minél több tudást sajátítana el az iskola előtt. Ha még nem találta meg a legjobb óvodát, keressen minket!

Alapítványi intézményünk célja, hogy a legteljesebb odafigyelés mellett a gyerekek ismereteit folyamatosan bővítsük, s olyan viselkedési és tudásbeli alapot nyújthassunk számukra, amelynek birtokában könnyedén megállják helyüket a legjobb iskolákban.

Rakja le okosan csemetéje jövőjének alapjait, hiszen az első fontos döntést a megfelelő intézmény kiválasztásánál, az óvodai beiratkozásnál kell meghoznia. Válasszon minket, hozza el hozzánk gyerekét a beiratkozáskor, s meglátja, hogy neki is rögtön megtetszik a környezet, örömmel tölti majd itt, velünk mindennapjait.

Szakképzett kollégáink készségfejlesztő feladatokkal látják el a kicsiket, jutalmazási rendszerünk pedig igazán ösztönző. A jó példa a gyerekek között is ragadós, mi pedig nem mulasztjuk el a jutalmazást.

Döntsön bölcsen a beiratkozásnál, válasszon minket!


Hírlevelek: 2011. szeptember


Rólunk mondták