Érdemes tudni rólunk

 

21 dolog, amit érdemes tudni a

Pillantó Kutya Alapítványi Óvodáról


1.      Cukormentes óvoda vagyunk. Nagyon nagy figyelmet fordítunk az egészséges és elegendő étkezésre. Bármilyen személyes, étkezéssel kapcsolatos kérést (diéta, érzékenység) teljesítünk, és napi, minimum 4 étkezést biztosítunk. Minden nap esznek ovisaink friss zöldséget és, vagy gyümölcsöt. Az oviban tisztított vizet, gyümölcsteákat és árpaleves italokat iszunk.

 

2.      Megfelelő képzettségű, vidám, nyílt munkatársak foglalkoznak a gyerekekkel a „Mutass jó példát” óvodai program szerint.

 

3.      A játékos angol foglalkozások mellett, óvodánkban rendszeresen érkeznek angolul beszélő, külföldi gyakornok egyetemisták, akik tanítják és gyakorolják az angolt az óvódásokkal.

 

4.      Kis létszámú, családias óvoda vagyunk. Egy óvó nénire maximum 12 gyermek jut.

 

5.      Minden esetleges konfliktust kezelünk napközben. Igyekszünk, hogy este úgy menjenek haza a gyerekek, hogy mindenki, mindenkivel barátságban van és mindent megtett azért, hogy a jele visszakerüljön a „Mutass jó példát táblára”!

 

6.      Évente 2 szülői értekezletet tartunk, de a szülői fogadóórák rendszeresek. Minden hónap utolsó péntekén NYÍLT NAP, amikor a szülők személyesen is megtapasztalhatják az óvodai életet.

 

7.      Meggyőződésünk, hogy csak őszintén, a szülőkkel közösen tudunk jó eredményeket elérni a gyerekeknél, ezért mindig, mindent megbeszélünk a gyerekekkel és a szülőkkel is. Külön kérjük, hogy bármilyen problémát, hiányosságot tapasztalnak a szülők a szolgáltatásunkban, azt mindig kommunikálják felénk, hogy kijavíthassuk. Szóbeli és írásos sikereknek is nagyon örülünk. Nagyon fontos számunkra a szülők véleménye, ezért rendszeresen megkérdezzük őket szolgáltatásunkról.

 

8.      Soha nem minősítjük negatívan a gyerekeket, pl.: kicsi vagy, ügyetlen vagy, nem érted, még nőnöd kell, stb. Nincs sem lelki, sem fizikai büntetés, és a testi büntetés minden formáját szigorúan elítéljük. A jóra koncentrálunk, és nagy hangsúlyt helyezünk rá. Minden pozitív cselekedetet, ügyességet szóbeli dicsérettel, piros ponttal, és alkalomszerűen kisebb ajándékokkal is jutalmazunk.

 

9.      A szülők döntenek arról, hogy milyen szakkörök legyenek az adott nevelési évben. Az elmúlt években volt: úszás, Karate, rajz, néptánc, modern tánc. Sokat mozgunk, sportolunk és minden nap a friss levegőn vagyunk.

 

10.  Nem nézünk TV-t, vagy mesefilmeket az oviban, és nem támogatjuk a túlzott TV-nézést, gépezést otthon sem. Helyette sok kreatív foglalkozást, mesehallgatást, gyurmázást, bábozást, közös játékot tartunk. Év végén minden gyermek rajzait, munkáit egy mappában adjuk át a gyermeknek.

 

11.  Figyelünk arra, hogy a gyerekek értsék a körülöttük zajló világot. Ha mesét olvasunk, minden szót megbeszélünk, lerajzolunk, amit nem értenek a gyerekek. Gyakran a mese felolvasása helyett, saját szavainkkal meséljük el a történetet, hogy biztosan megértsék a szöveget. Vers- és daltanulásnál először teljesen megértjük az előforduló szavakat és csak utána kezdjük megtanulni.

 

12.  Két hét felújítási és a karácsonyi szünet kivételével egész évben folyamatosan nyitva vagyunk, és a felvétel is folyamatos. Nyitva tartás 8:00-tól 18:00-ig.

 

13.  Nincs kötelező alvás és kötelező foglalkozás sem, de minden gyermeknek megvan a lehetősége mind az alvásra, mind a foglalkozáson való részvételre. A gyerekek saját ágyneműben alszanak (huzat, párna, takaró, lepedő), melyet a szolgáltatás végén visszaadunk a szülőnek. Az ágyneműk mosását az alapítvány végzi.

 

14.  Az óvodai díj minden költséget tartalmaz. Nem kell a szülőknek külön gyümölcsöt, szalvétát, matricákat, óvodai jeleket, stb. behozni. Az alapítvány néhány térítéses szakkör, nagyobb kirándulás, különleges program kivételével, mindenről gondoskodik.

 

15.  Környezettudatos óvoda vagyunk. Szelektív hulladékgyűjtés folytatunk és rendszeresek a környezetvédő foglalkozások.

 

16.  Rendszeres orvosi és védőnői szűrés. A doktornők és a védőnő is nagyon kedvesek, megbeszélnek mindent a gyermekkel és a szülővel, mielőtt bármit tennének. Mindemellett nem támogatjuk a gyógyszerfogyasztást, és az oviban nem adunk be gyógyszert a gyerekeknek. Vitamin, sport és egészséges élet pártiak vagyunk.

 

17.  Szeretjük, ha a szülők, nagyszülők, rokonok is az ovi vendégei, ezért évente több családi programot is szervezünk. Farsang, kirándulások, Apák napja, Nagyszülők napja.

 

18.  Sírásnál vagy sérülésnél csendben vagyunk, amíg a gyermek sír, és csendben segítünk neki helyrejönni a sérülésből, bánatából.

 

19.  Őszintén tiszteljük és szeretjük a gyerekeket, barátként bánunk velük. Tegezhetik az óvonéniket és minden alapítványi munkatársat. Minden gyermeket érintő dolgot megbeszélünk velük a saját realitásukon. Először kikérjük a gyerekek belegyezését és csak utána cselekszünk, kivétel esetleges vészhelyzetek.

 

20.  Hálásak vagyunk a szülőknek, ha tapasztalatikat másokkal is megosztják és óvodánkat más szülőknek bemutatják. Hűségpontokkal és a „Baráti programmal” anyagilag is jutalmazzuk az új gyermekek beíratását. A szolgáltatási díjakat minden hó 5-ig kérjük befizetni, csak fizetett szolgáltatást biztosít alapítványunk.

 

21.  A szülők, rokonok figyelemmel kísérhetik gyermekük mindennapjait az óvodában. A facebook oldalunkon (www.facebook.com/pillantokutya) és minden eseményről, vízjellel védett fotókat teszünk fel, minden más közérdekű információt, pl.: Házirendet, éves programot, pedig web-oldalunkon (www.pillantokutya.hu) találhatnak meg a szülők. Az alkotásokat a Kids, art and success facebook (www.facebook.com/pillantokutyaovoda) oldalon találhatjátok. Elérhetőség ovis időben csak a következő számon 70/776-58-82.

 

22.   Nálunk jó kezekben van gyermeke.

 

Köszönjük szépen!

Módosítva: 2017. április 20.

 

 

Rólunk mondták