Bemutatkozás

A Tudomány-Kaptár közhasznú alapítvány 2000. évben alakult. Az alapítvány főbb céljai:

- Hatékony ismeretterjesztő tevékenység az oktatáson keresztül a társadalom fejlesztése és revitalizálása érdekében, ez egy speciális oktatási és tanulási módszer alkalmazását jelenti.

- Általános erkölcsi értékek hanyatlásának visszafordítása az oktatáson keresztül.

- Non-profit jellegű képzés biztosítása egyéneknek és szervezeteknek, mely képzések célja felzárkóztatni a lemaradt tanulókat, illetve tanulási tanfolyamokon a tanulási képességek fejlesztése.

- A gyermekek segítése az óvodás kortól az általános és középiskolás korosztályon keresztül képességeik fejlesztésében, tehetségeik kibontakoztatásában az oktatáson, sporton és művészeteken keresztül.

Az alapítvány valamennyi tevékenységét non-profit jelleggel végzi.

A Tudomány-Kaptár Alapítvány 2000 szeptembere óta működteti a Pillantó Kutya Gyerekcsoportot, amely 2007-ben elnyerte az óvodai címet. 2004 szeptemberében elindítottunk, és folyamatosan működtetünk egy magántanulói csoportot is, amelynek tanulmányi eredményei kiemelkedően magasak minden évben.

Az alapítvány rendszeresen szervez gyermeknevelési szemináriumokat Budapesten, vidéki városokban és a környező országokban is, szülőknek, pedagógusoknak, ahol az érdeklődők az alapítvány által alkalmazott speciális tanulási és gyermeknevelési módszereket ismerhetik meg, és alkalmazásával elérhetik azt, amely minden szülő és pedagógus álma, hogy gyermekeik boldogok, tanulni szeretők, etikusak, kedvesek, egészségesek és sikeresek legyenek.

Alapítványunk munkatársainak a pedagógiai szakértelmét bizonyítja a több száz siker és elismerő levél, amelyet az alapítvány vezetője által tartott szemináriumokon részt vevő szülőktől, pedagógusoktól kaptunk. Televíziókban is tartott több alkalommal az érdeklődő nézőknek rövid tájékoztatót az alkalmazott módszerről.

Az alapítvány a szülők, támogatók adományaiból, és pályázatokon elnyert támogatásokból tartja fenn magát, melyeket teljes mértékben a fenti célok elérésére fordít.

Az általános óvodai és iskolai foglalkozások mellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek ismerjék hagyományainkat, magyarságunk értékeit, az egészséges életmódot, valamint az általános erkölcsi értékeket, amelyek sajnos egyre kevésbé érezhetőek napjaink társadalmában.

Az értékteremtő foglalkozások mellett a gyerekek Az Út a Boldogsághoz című erkölcsi útmutató füzetével is megismerkedhetnek. A füzet egy a józanészen alapuló kódex, amely 21 pontot tartalmaz. A foglalkozások keretében játékosan elsajátítják a fejezeteket, és természetesen azokon belül az egyes szavak jelentését is, pl.: mi a szorgalom, a becsületesség, a környezetvédelem, a család, a tisztelet, a bizalom, miért káros a csalás, a hazugság és a lopás. Ez a gyerekek legkedveltebb foglalkozása.

Nemcsak megtanulják és megértik ezeket a szavakat és fogalmakat, hanem alkalmazzák is azokat nap, mint nap. Segítenek szüleiknek, kisebb gyerekeknek és az időseknek, tisztelik mások tulajdonát, sokat sportolnak, egészségesen élnek, nem verekednek, és nem használnak csúnya szavakat. A Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda jelszava: “Mutass jó példát!”, és a hozzánk járó gyerekek valóban megpróbálnak eszerint élni és viselkedni.

Óvodás gyermekeink kezdeményezésére jött létre a MUTASS JÓ PÉLDÁT! BALATON MARATON elnevezésű rendezvénysorozatunk, melyet 2004 óta évente megrendezünk.  A programsorozat ideje alatt napi 5 km-t futnak óvodások és iskolások a Balaton körül ezzel mutatva jó példát a társadalom számára a boldogabb élet reményében. A napi futás mellett, a Balaton partjának főbb városait érintve strandokon, fesztiválszínpadokon, gyermek- és ifjúsági táborokban a gyermekek előadják az Egy szebb világ című gyermekelőadásukat, koncerteket szervezünk neves fellépőkkel, ismeretterjesztő előadások tartunk, játszóházakat szervezünk a balatoni önkormányzatok művelődésszervezőivel, munkatársaival együttműködve.

Rendezvényünk sikerét és szükségességét mutatja, hogy évről évre egyre több polgármester, köztisztviselő, neves előadó, sportoló, színész és VIP csatlakozik mozgalmunkhoz, többek között Animal Cannibals együttes, Molnár Ferenc Caramel,  Roy és Ádám, Bella Levente, Beleznay Endre színművész, Madaras Ádám Európa- és világbajnok öttusázó, Martinek János Európa- világ és olimpiai bajnok öttusázó, Vörös Zsuzsa öttusázó világbajnok öttusázók, Pásztory Dóra olimpiai bajnok úszó.

Mellékletben fogadja szeretettel Balatonlelle polgármesterének levelét.

Amennyiben értékesnek tarja munkánkat és segíteni szeretne céljainak mihamarabbi elérésében, kérem, hogy Ön is támogassa alapítványukat! Segítségét előre is köszönjük!


Baráti üdvözlettel,

Venesz Piroska

TKA elnök

Az Óvoda élete

Iratkozz fel gyermeknevelési tanácsainkra

Facebook oldalunk

Rólunk mondták