Adatvédelmi tájékoztató szülőknek

Milyen adatokat tud rólam Tudomány-Kaptár Alapítvány?

Az alapítvány tárolja és kezeli a szülők, valamint a hozzánk járó gyermekek elérhetőségét, valamint azokat a személyes adataikat, amelyek az ügyintézéshez, valamint kötelezettségeink teljesítéséhez szükségesek. 

Ki kezeli ezeket az adatokat?

Az adatkezelő minden esetben a Tudomány-Kaptár Alapítvány, és az adatok feldolgozását is kizárólag munkatársaink végzik.

Hol tárolódnak az adataim?

Alapítványunk az adatokat a saját számítógépes rendszerében tárolja. Fontos számunkra az adatok biztonsága, ezért igyekszünk mindig a legmodernebb és legmegbízhatóbb biztonságtechnikai megoldásokat alkalmazni, és fokozottan ügyelünk arra, hogy senki ne férhessen illetéktelenül személyes adatokhoz.

Mit csinál az alapítvány az adatokkal?

Az elérhetőségeket arra használjuk, hogy amikor ez szükséges, felvehessük a kapcsolatot a szülőkkel a gyermekeiket érintő kérdésekkel, kérésekkel. Az egyéb személyes adatokra pedig azért van szükségünk, hogy az intézményünk működéséhez szükséges teendőket (pl.: gyermekek bejelentése az oktatási hivatalhoz) elvégezhessük. Az adatokat semmilyen formában nem adjuk tovább.

Milyen jogaim vannak az adataimmal kapcsolatban?

Bárkinek joga van tájékoztatást kérni arról, hogy az ő adatait kezeli-e az alapítvány, valamint ha igen, akkor pontosan milyen adatokat. Amennyiben az általad megadott adatok már elavultak, bármikor kérheted azok helyesbítését, vagy kérheted az adataid törlését (részletek lentebb).

Hogyan kérhetem az adataim törlését?

Mivel bizonyos adataidra mindenképpen szükségünk van az intézményünk működtetéséhez, valamint az adminisztrációs feladatok ellátásához, így ezen esetben egyes adatok törlése csak személyes egyeztetéssel oldható meg. Kérlek keress minket bármelyik elérhetőségünkön!

Mit tehetek, ha kérdésem van?

Keress minket bátran emailben(ovoda@pillantokutya.hu), vagy a honlapunkon a Kapcsolat menüpont alatt található bármely elérhetőségünkön.

Rólunk mondták