2005 Közhasznúsági Jelentés

A közhasznúsági jelentés tartalma
  1. a számviteli beszámoló;
  2. a költségvetési támogatás felhasználása;
  3. a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás;
  4. a cél szerinti juttatások kimutatása;
  5. a központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalapból, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatás mértéke;
  6. a közhasznú szervezet vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások értéke, illetve összege;
  7. a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló;
a) a beszámoló mellékelve.
b) 2005. évben költségvetési támogatás nem volt.
c) a beszámoló mellékelve.
d) az Alapítvány 2005-ben cél szerinti juttatásokat nem eszközölt.
e) a központi költségvetési szervtől támogatást, az elkülönített állami pénz-alaptól, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatást.
Az Alapítvány 223.000-Ft támogatást nyert pályázati úton a Nemzeti Civil Alapprogram Közép-Magyarországi Regionális Kollégiumától.
Az Alapítvány 197.220-Ft SZJA támogatást kapott a központi költségvetésből.
f) az Alapítvány 2005-ben vezető tisztségviselőinek ezen státusz jogán nem folyósított juttatást.
g) a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló
A Mutass jó példát! Balaton Maraton 2005. rendezvénysorozat eredményei:
Balatonalmáditól Keszthelyig 10 nap alatt 101,3 km futás. A gyerekek összesen 833,6 kilométert futottak.
11.000 db Az út a boldogsághoz füzetet osztottunk ki.
362 ember csatlakozott írásban a jó példamutatókhoz, és írta alá a vándorkönyvünket.
17 „Szebb világ” előadás táborokban, rendezvényeken. Közös fellépésünk volt az Animal Cannibals együttessel Zánkán és Keszthelyen. A Roy és Ádám együttessel Badacsonyban. A NOX együttessel a Zánkai Lovas-udvarban.Egy-egy vagy több napot is velünk futott Beleznay Endre színművész, Qka MC és Ricsipí, Roy és Ádám, Madaras Ádám, Pásztory Dóri, Martinek János. Gáspár Laci ingyenes belépést biztosított a gyerekeknek a szepezdfürdői koncertjén, és külön üdvözölte a futókat. A koncert közben többször megköszönte hogy jó példát mutatunk.
Bognár Tamás, a TV2 hangja, bár nem futott velünk, de reggel 8-tól késő éjszakáig ő szólt a kísérő autó kihangosítóján keresztül a futókhoz és a közönséghez.
Iskola igazgatók, tanárok, hitoktatók, könyvtárosok és művelődési ház vezetők jelezték, hogy a jövőben „Az út a boldogsághoz füzetet” szeretnék alkalmazni a saját területükön.
Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesülettől, akik Csopakon jutottak hozzá a füzethez, ezt a levelet kaptuk:
”Tájékoztatjuk Önt, hogy az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület rendezésében magánszemélyek és intézmények támogatásával idén újra megrendezzük a 2 keréken Európában - Csatlakozz hozzánk, kerékpározz velünk akciónkat, 2005. augusztus 8-19. között.
A rendezvény célja: Ne csak beszéljünk a környezetvédelemről és az egészséges életmódról, hanem tegyünk is érte. Akciónkkal másokat is cselekvésre késztetünk és magunkkal ragadunk. Tömegek üljenek kerékpárra, tömegek vigyázzanak a környezetünkre. A kerékpártúra mellett megfogalmaztunk az egészséges életmóddal és környezetvédelemmel kapcsolatos petíciót. Ezt megküldjük a túra során érintett települések polgármestereinek. Az akciónkat támogató országgyűlési képviselőket kértünk meg, hogy a sokak által aláírt petíció birtokában - képviseljék a kerékpárutak építésére vonatkozó kezdeményezésünket. Elképzelésünk szerint: 2005. augusztus 8-án, hétfőn 10.00 órakor Székesfehérvár Megyei Jogú Város főteréről, ünnepélyes búcsúztatással, illetve 2005. augusztus 9-én, kedden 8.00 órakor Budapesten a 0 kilométerkőtől a Parlament előtt elhaladva indul az akció.
A rendezvény sikere érdekében kérjük Az Út a Boldogsághoz Ésszerű Útikalauz a jobb élethez című kiadványból szíveskedjenek küldeni a szervezet számára, melyet 185 településen keresztül megismertetnék az ország körül. Kérjük, segítse munkánkat. Segítségét előre is köszönjük.”
VIP és eszmei támogatók:
Emmanuel Gasquete a Szövetség egy Jobb Életért és Oktatásért
Alapítvány Európai Ügyvető Igazgatója
Animal Cannibals együttes, Qka MC és Ricsipí
Beleznay Endre, színművész
Madaras Ádám, Európa- és Világbajnok öttusázó
Bognár Tamás, színész
Pásztory Dóra Olimpiai bajnok úszó
Martinek János Olimpiai, Világ és Európa-bajnok öttusázó
Gaal Zsuzsa, az Alkalmazott Oktatástan Magyarországi Ügyvezető Igazgatója
Bódi Guszti és a Fekete Szemek
Roy és Ádám
Gáspár Laci
Fábiánné Sáray Anna, Balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ Igazgatója
Pál Lászlóné Vera, Révfülöpi Önkormányzat Művelődésszervezője
Szentandrási Béla az ózdi Bem úti Általános Iskola Igazgatója
Nyírádi Erzsébet Királyné Általános Iskola gyermekei és tanítói
Nox: Péter Szabó Szilvia és Nagy Tamás
Balatonalmádi, Balatonfüredi, Tapolcai és a Keszthelyi Rendőrség.
MÉDIA SZEREPLÉSEK (amiről tudunk):
RÁDIÓ: BALATON RÁDIÓ folyamatosan, Budapest Rádió 2005. július 25-én reggel 7:15-kor élőinterjú, Helikon Rádió 2005. augusztus 1-én Déli Krónika, Roxy Rádióban többször, Sláger Rádió, Sport Rádió
ÚJSÁG: Lowcarb júniusi száma, Vasárnapi BLIKK 2005. július 31-i száma, Természet Gyógyász Magazin 2005. augusztusi száma, Fórum XVI. ker. közéleti lap szeptember 25.-i száma
TV : RTL Klub Delelő 2005. július 15-én, BALATON TV 2005. július 23-án 19.00 órakor, ÖBÖL TV 2005. július 26-án Híradó, KESZTHELY TV, Balatonakali TV, Kanizsai TV, MTV 1: Híradó
Internet: Új Néplap Online, Figyuzz_hu, Balaton_hu (Balatoni Információs Rendszer, Csopak Hivatalos Honlapja, ASTRA Tourist – Utazási és Ingatlanközvetítő Iroda, HÍRADÓ, Gyerek_lap_hu, RSOE (Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület), Ovodalap.hu, Sportrádió, Sportfm.hu, Spuri Sport Futó és Triatlon Magazin, nap 22, Balatonalmádi város honlapja, Családinet, Alsóörs honlapja és természetesen a pillantokutya.hu honlapon.
A „Mutass Jó Példát! Balaton Maraton 2005.” záró rendezvényét szeptemberben tartjuk Budapesten. A meghívókat mindenkinek időben postázzuk. A rendezvénysorozat minden költségét a Tudomány-Kaptár Alapítvány finanszírozta, beleértve a nyomtatott könyveket is.
Az óvoda kialakításhoz elért lépések:
A Pillantó Kutya Gyerekcsoport szolgáltatásának színvonalát emeltük. A magasabb színvonal eléréséhez, és magasabb gyermeklétszám kiszolgálásához az óvónői létszámot bővítettük. Az idei évben új szolgáltatást indítottunk, mely a logopédia. Emellett folytatjuk eddigi szolgáltatásainkat: aikido, úszás, néptánc, tormatermi foglalkozások.
További anyagi és tárgyi eszközöket szereztünk be és átalakításokat végeztünk az épületen, hogy elérjük az óvodává való átminősítést. (építési anyagok, kivitelezői díj, új WC és öltöző, konyhai berendezések, orvosi szoba és teljes felszerelése, elkülönítő szoba és teljes berendezése, óvodai könyvtár és berendezése, mozgássérült feljáró és a hozzá tartozó bejárat kialakítása, szélfogó beépítése, stb.)
Kiemelten közhasznú alapítványként minden bevételünket a gyermekekre, és az alapítvány céljainak megvalósítására hasznosítunk. Az átépítési munkákhoz szükséges anyagi feltételeket saját erőből finanszíroztuk.
Budapest, 2006. május 30.
Venesz Piroska
Tudomány-Kaptár Alapítvány
kuratóriumi elnök

Rólunk mondták