Nálunk kezekben van gyermeke!

Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda

1161 Budapest, Pálya u. 83.

Tel.: 70/776-58-82

www.pillantokutya.hu

 

 

 

H Í R L E V É L

2011. szeptember

 

 

 

Kedves gyerekek és szülők!

 

Szeptember 7-én megtartottuk az évnyitó szülői értekezletet. Köszönjük a részvételt.

 

Szeptember 19-én elindultak a szakkörök. A szakkörök időpontja az óvoda faliújságán található meg. Idén ismét van foci, néptánc, Taekwondo, napi angol és zenés angol hetente egyszer. Újdonság a modern tánc és a rajzszakkör. A sakk-szakkör szervezése még folyamatban van. A kézműves szakkört pedig Vivien tartja kedd délutánonként.

 

A szakkörök díját először november 5-ig kell a pénztárban befizetni visszamenőleg szeptember és október hónapra.

Köszönjük szépen az adományokat a rászoruló gyerekek nevében. Olyan sok adomány gyűlt össze, hogy egy kisteherautóval szállítottuk le a ruhákat és a játékokat Edelénybe. Ott jártunkkor készítettünk néhány fotót, íme:

image003         image005

Két óvodai csoport van. Ebben a teremben 25 gyerek van elhelyezve. Itt játszanak, étkeznek és alszanak is. 

image007         image009

A másik csoportszoba, ahol több, mint 25 gyerek van.

 

.    image011     image013

Az intézményben összesen 550 gyermekük van, akiknek 98%-a halmozottan hátrányos helyzetű. Az alsó képen az egyik osztályterem és az intézmény udvara látható.      

 

image015         image017

Az adományaink, melyeket az Igazgatóhelyettes vett át.  Ezután családlátogatásra mentünk azokhoz a gyerekekhez, akik a hátrányos helyzetük ellenére jól tanulnak az iskolában. Nagyon szívszorító körülményeket láttunk. Azok a gyerekek, akiknek segítettünk, de továbbra is segítségre van szükségük.

DSCF8839     DSCF8837      DSCF8840

 

DSCF8845  DSCF8851  DSCF8854

 

image031  DSCF8863  

A szegénység és nélkülözés ellenére őszintén mosolygós, vidám és nyitott gyerekekkel találkoztunk. Önfeledten játszottak és kommunikáltak egymással.

image035

 

A látogatás után mindannyiunkban megfogalmazódott, hogy továbbra is szeretnénk segíteni. Alapítványunk az adományokat egész évben folyamatosan gyűjti és még ebben az évben Út a boldogsághoz rendezvényeket szervezünk közösen az iskolával. Ez az az intézmény, ahol osztályfőnöki órákon már „Az út a boldogságoz programot” dolgozzák fel néhány hónap óta.

 

Ellátással és szolgáltatással kapcsolatos újdonságok:

Néhány hete megszüntettük a délutáni kekszeket és helyette még több zöldség, gyümölcs, illetve felvágottas kenyér van. A gyerekek gyorsan megszokták az újdonságot és remélem, hogy Ti szülők is elégedettek vagytok a döntéssel.

 

Adományban kaptunk rengeteg C és Multi vitamint Ferencz Dalma nagymamájától. Néhány hete minden étkezés után kapnak a gyerekek és nagyon, nagyon szeretik. Továbbra is biztosítjuk a vitaminokat, amíg a készlet tart.

 

Gyermekink tisztított vizet fogyasztanak. A víztisztító berendezés félévente szakemberrel ellenőriztetjük, és a szűrőket cseréljük. Ez éppen most történt meg, tehát a gyerekek továbbra is nagyon tiszta, egészséges, enyhén lúgos vizet isznak.

 

Nagyon örülünk, hogy már eddig is sokan választották új szolgáltatásunkat a születésnapos helyszínbiztosítást. Bognár Alex, Tom és Zsombor itt rendezték meg partijukat. Nagyon vidám és hangulatos volt mindkét buli.

Novemberben Ferencz Dalma is itt ünnepli a születésnapját, amiről csak annyit árulhatok el, hogy nagyon izgalmas és vidám lesz. Továbbra lehetőségetek van, hogy itt a Pálya utca 83-ban rendezzetek születésnapi bulikat! Ha kell, segítenek az óvónők, ha nem akkor a termeket és az udvart biztosítjuk számotokra.

Természetesen továbbra is megünnepeljük minden gyermek születésnapját akkor is, ha nem szervez külön bulit. Így köszöntöttük szeptemberben Hrncsár Bendegúzt:

 

image039    ÓVODA%202011%20szept    ÓVODA 2011 szept

image043

Más: Szeptember 30-án megtartottuk az idei első Nyíltnapot és Gyermeknevelési Szemináriumot. Nagyon sok szülő jött el az ovis foglalkozásokra és a szemináriumon is 10 szülő vett részt. Örömünkre, külső érdeklődők is voltak. Továbbra is minden hó utolsó péntekén Nyíltnap és 4-6-óráig pedig Gyermeknevelési - szeminárium.

 

A következő szeminárium témája október 28-án: Gyerekbetegségek, balesetek és sérülések és hogyan kezeljük ezeket hatékonyan.

Várunk benneteket szeretettel!

 

 Íme, néhány résztvevői vélemény:

„A toleranciával kapcsolatban kaptam új, nagyon hasznos nézőpontokat. Ez nekem most nagy segítség volt!” K.S. Apuka

 

„Nagyon örültem a piros pontos rendszernek. Úgy éreztem, így tényleg ki lehet emelni a pozitívumokat, a jót és a kívánatost erősíteni.

A szeminárium végére megfogalmazódott bennem, hogy mennyire sajnálom, hogy ma egyedül tudtam jönni. A jövőben férjemmel együtt fogunk részt venni. Nézőpontjaimban megerősítést kaptam. Nagyon jól éreztem magam! Köszönöm szépen. V.D. Édesanya

 

"Nagyon tetszett.  Mindig tanulok valami újat, vagy emlékeztet valami olyanra, amire nagyobb hangsúlyt kell, fektessek! A TISZTELET a tolerancia és a szeretet. A következetesség és a szándék. A piros pontos tábla és a sok játék, kommunikáció. Ezek olyan fontos dolgok, amik nélkül nem lehet gyereket nevelni. Nagyon jó volt!" K. B. Édesanya

 

 

MÁS: A Napsugár csoportban sok pozitív változás történt. Vivi nagyon ügyesen elérte, hogy most már minden gyermek elalszik délben és kipihenten, jókedvűen ébrednek délután. Ennek nagyon örül mindenki!

 

Marika helyett most Vanda és Piri dadásodik, illetve segítünk Vivinek foglalkozásokat tartani addig, amíg mindent egyedül tud majd megoldani. Vivi nagyon nagy szeretettel, mindig vidáman és mosolygósan kezeli a gyerekeket, amit viszonoznak is a kiscsoportosok, így a „betanítás” nagyon gyorsan fog menni.

 

A szülői értekezleten bemutatott óvodai program szerint haladunk mindkét csoportban.  Ha szeretnétek tudni, hogy miket tanulnak a gyerekek pontosan, kérjétek el a Szülői példányt Anikótól.

 

Gratulálunk a mindenkori heti nyerteseknek. Szeretnénk Péterszegi Petrát külön is elismerni, aki múlt hónapban 3x lett heti nyertes! Gratulálunk Petra! Nagyon ügyes vagy! 

 

Kirándulás:

Szeptember 21-én az Állatkertben voltunk valamennyi gyermekkel. Íme:

 

image045         image047

 

image049         image051

image053         image055

Az alagút nagyon izgalmas volt!     Bendegúzt teljesen lenyűgözte a zsiráf.

image057         image059

A tigriskölyköknél hosszasan időzött a csapat.

image061         image063

Kocsikat béreltünk és azzal szállítottuk a táskákat és azt, aki elfáradt.

image065

 

image067         image069

 

image071         image073

 

 

image075

Az állsimogatóban nagyon izgalmas volt! Ez mindenkinek nagyon tetszett.

 

Októberi és novemberi programajánló:

14-én a Közlekedési Múzeumban voltunk kirándulni.

 

Október 19-én, szerdán, az óvoda gyermekorvosa, Dr. Kardos Zsuzsanna látogat el hozzánk, hogy a féléves orvosi vizsgálatot elvégezze a gyerekeknél. Kérjük, hogy az oltások ellenőrzése miatt a kiskönyveket hozzátok be a vizsgálatra!

Novemberben meghívjuk ismét a fotóst az óvodába.

 

Néhány szülő jelezte, hogy nem minden e-mailt és hírlevelet kap meg tőlünk.  Szeretnénk, ha mindannyian megkapnátok a híreket és a leveleket!

 

Kérem ezért, írjátok meg véleményeteket az újdonságokról, szolgáltatásunkról vagy legalább jelezzetek vissza röviden, ha megkaptátok a hírlevelet. Köszönöm előre is! 

 

Üdvözlettel,

Venesz Piroska, TKA elnök és a

Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda munkatársai